Appeltaart van de Openingstoernooien
Door: Marlies ten Bulte
Corry’s Appeltaart
Het openingstoernooi zou geen openingstoernooi van de Insiders zijn zonder de appeltaart van Corry. Ieder jaar, al jarenlang, zorgt Corry voor een heerlijk stuk appeltaart bij de koffie als veelbelovend begin van het nieuwe tennisseizoen. En ook dit jaar was de taart weer zalig. En nu krijgen we eindelijk de kans om deze appeltaart tijdens het seizoen nog een keer te proeven. Want Corry heeft haar succesrecept vrijgegeven en we kunnen nu allemaal aan de appeltaart op de plaat. Al zal die wel nooit zo smaken als die van Corry, we kunnen het in ieder geval proberen! Succes en eet smakelijk.
Appeltaart op de plaat
500 gr zelfrijzend bakmeel
500 gr basterdsuiker
500 gr blue band
5 eieren
1 afgestreken theelepel zout
2 kg goudreinetten
Bloem, suiker en zout zeven en goed mixen in de beslagkom. Eieren er stuk voor stuk doorheen roeren. Boter, die intussen op een zacht pitje is gesmolten, door het mengsel mixen. Het deeg goed mixen zodat er blazen ontstaan.
Braadslede bestrooien met bloem. Hierop het deeg storten en met een houten lepel gelijkmatig verdelen. Appels, die in 4 partjes zijn gesneden in het deeg drukken. Hierover wat suiker en kaneel strooien. Oven ongeveer 10 minuten voorverwarmen op 175 graden. Bovenste richel in de oven. Ongeveer 50 a 55 minuten.
Corry Kuitenbrouwer 26 maart 2011
|